Wednesday, November 18, 2009

SoundMachine INDIE GOODNESS Volume 2


Hey guys! Ini lah dia flyer/poster untuk event SoundMachine INDIE GOODNESS Volume 2!!!
Yeah, aku tak display kan lagi nama band sebab tinggal satu band je lagi belom confirm bebetol :P
By the end of this week or busuk busuk pon next week final poster will be out. Ikotkan hati aku memang dah nak release sekarang je hahaha...

Info About The Design:
1. Cereal Box concept
2. The eating cereal girl is from Bangi (hehe)

3 comments:

Mohd. Fahmy b. Mohd Hashim said...

nice concept! color mcm dominos pizza lak. teringat kt packaging cd band Y2K. lenkali buat packaging jajan 80an lak. hehehhe. ada hadiah gak dlm dia. :P

Nimbus said...

huhu tq fahmy for the comment! :D...
yeah act aku buat design ni tak sengaja gak...dok browse2 inspiration kat deviantart..pastu terjumpe poster gig berkonsep kan kotak cereal..apa lagi aku plagiat la miahahahaa....tapi in a guud way :P

Mohd. Fahmy b. Mohd Hashim said...

plagiat mmg kene ada dlm design. nothing is original. tp kita tk tiru bulat2, kita inspired dari apa yg dh sedia ada. hehehhe. mcm one drop perfume gak, bkn pirated, tp inspired from designer's perfume. hehehehhee. ko mmg terbaek!